Kalonji Oil / Масло чёрного тмина В повний розмір

Kalonji Oil / Масло чёрного тмина

Кмину чорного 100% натуральне рослинне масло.

Детальніше

200,00 грн.

Властивості:
Масло чорного кмину вдає із себе світло-жовту маслянисту рідину з характерним пряним запахом і не зовсім приємним, гіркуватим смаком. Згадки про лікувальні властивості чорного кмину є в хадисах ісламу і у Авіценни («Лікуйтеся чорним кмином! Воістину, в ньому лікування від кожної хвороби, крім смерті» Пророк Мухаммед, збірник Аль-Бухарі). Вживання кминного масла всередину разом з медом підсилює лікувальні властивості масла.

Дія:
Вплив на шкіру:
Масло чорного кмину має виражену бактерицидну і антисептичну дію і підходить для всіх типів шкіри, особливо сухої і чутливої. При хронічних і алергічних шкірних запаленнях, нейродермитах і дерматитах рекомендується приймати кминне масло всередину з медом (по 1 ч. ложці, 3 рази на день) і протирати маслом проблемну шкіру (усуває свербіння, загоює запалені ділянки шкіри). Масло може допомогти в лікуванні екземи і псоріазу. Воно добре заліковує порізи, тріщини, виразки і рубці. З маслом чорного кмину дуже ефективно робити маски (накладати лляні або марлеві серветки, просочені теплим кминним маслом) для глибокого очищення шкіри і пор. Якщо шкіра, проблемного місця, кмином масло сприяє зникненню наростів і бородавок, це також ефективне протигрибковий засіб допомагає при ураженні нігтів і стоп.

Вплив на волосся:
Масло чорного кмину допомагає досить швидко позбутися від випадання волосся, широко застосовується для лікування шкіри голови і дуже добре підходить в якості повноцінного догляду за волоссям. У разі облисіння слід приймати кминне масло всередину з медом, вранці і ввечері по 1 чайній ложці. У комплексі з внутрішнім застосуванням, необхідно 3 рази в тиждень робити масаж голови з подальшим обгортанням на 20-30 хвилин, після чого голову потрібно промити натуральним шампунем. Для догляду за волоссям і лікувального масажу голови краще використовувати масло чорного кмину в суміші з натуральним маслом жожоба (1: 1).

Вплив на тіло:
У 1992 році в медичному департаменті університету в Дакка (Банґладеш), було проведено дослідження антибактеріальних властивостей масла чорного кмину в порівнянні з п'ятьма сильними антибіотиками: ампіциліном, тетрацикліном, котрімокзазолом, гентаміцином і налідиксовою кислотою. Результати привели в захоплення - кминне масло за всіма показниками виявилося ефективнішим всіх перерахованих антибіотиків. Таким чином, масло чорного кмину є найпотужнішим засобом для підвищення і відновлення імунітету. Воно не тільки активно допомагає впоратися з багатьма хворобами, а також використовується як профілактичний загальнозміцнювальний засіб. Антибіотичний ефект масла чорного кмину проявляється в знищенні цілого ряду патогенних бактерій і вірусів.

Як потужна альтернатива антибіотиків при грипі та простудних захворюваннях, кмином масло найкраще вживати всередину, 2-3 рази на день. Для цього 1 ч. ложку масла потрібно попередньо змішати з 1 ст. ложкою меду і випити отриману суміш з гарячим чаєм або молоком за 20 хвилин до їди. При лікуванні кашлю, бронхіту і запалення легенів, слід додатково розтирати маслом чорного кмину груди і верхню частину спини, а також робити гарячу інгаляцію (1 ст. ложка кминного масла на 200 мл води). Для позбавлення від нежиті, добре допомагає рясно змочений маслом тампон, вставлений в кожну ніздрю (при цьому, потрібно вдихати масло всередину носа). При запамороченні і болях у вухах під час грипу та застуди, необхідно капнути у вухо одну краплю олії кмину.

У клінічних експериментах на пацієнтах з алергічними захворюваннями (алергічний риніт, бронхіальна астма, атопічна екзема), після тижневого лікування маслом чорного кмину, було встановлено, що суб'єктивні алергічні відчуття значно зменшилися у всіх пацієнтів. Аналізи крові людей, які приймали масло чорного кмину всередину разом з медом виявили, що вміст життєво важливих T-лімфоцитів, Т-кілерів та інших клітин, що відповідають за посилення і зміцнення захисних сил організму, збільшувалося в кілька разів, що відповідно, призводило до зцілення . Таким чином, масло кмину виявилося ефективним засобом при лікуванні ще й цілого ряду алергічних захворювань. У тому числі і при алергічних дерматитах, нейродермітах (додатково, як зовнішній нанесення).
Вживання справжнього масла чорного кмину є найсильнішим засобом при хворобах шлунка і порушеннях травлення (виразка, гастрит, нетравлення, здуття, діарея), особливо у випадках дисбактеріозу. Кминне масло має хороший жовчогінний ефект і може допомогти при хворобах печінки (гепатит, цироз), запаленні селезінки і жовчного міхура. Широко застосовується при лікуванні захворювань, пов'язаних з сечостатевою системою: цистит, уретрит, простатит, нетримання сечі, камені в нирках і сечовому міхурі. Масло може виявитися дуже корисним при статевій слабкості, надаючи стимулюючу дію на статеві органи. У цих випадках слід натирати маслом чорного кмину нижню частину спини і пах, а також приймати кминне масло всередину, по чайній ложці, з медом, 3 рази на день за 20 хвилин до їди.

Історичні факти:
Чорний кмин або чорнушка - рослина висотою 20-30 см з прямим гіллястим стеблом. Листя довжиною 2-3 см, розсічені на короткі, лінійні часточки. Плоди - великі подовжені коробочки складаються з 3-7 фолікул, кожен з яких містить численні насіння, які використовуються в якості сировини для виробництва справжнього масла чорного кмину. Насіння схоже на насіння цибулі, але в смаку не мають з ним нічого спільного.
Свідоцтв про культивування чорного кмину в давнину дуже мало, але є свідчення про те, що його насіння були знайдені в декількох місцях древнього Єгипту, включаючи гробницю Тутанхамона. Є письмова згадка про чорний кмин (калінджі) в книзі Ісаї в Старому Завіті. Згадки про лікувальні властивості чорного кмину є в хадисах ісламу і у Авіценни («Лікуйтеся чорним кмином! Воістину, в ньому лікування від кожної хвороби, крім смерті» Пророк Мухаммед, збірник Аль-Бухарі).
Чорний кмин використовувався в медичних цілях в Азії, на Близькому Сході і в Африці протягом століть, як листя рослини, так і кмином масло з насіння. Масло чорного кмину застосовували для різних процедур, пов'язаних з проблемами дихальної системи, шлунка, кишечника, нирок, печінки, серцево-судинної системи, підвищення імунітету і поліпшення загального стану організму.
Активні інгредієнти:
• Справжнє масло чорного кмину містить більше 100 діючих речовин і близько 50 каталізаторів природного біосинтезу клітин;
• У кминному маслі таїться справжній скарб, природа сконцентрувала в ньому найцінніші вітаміни, мікроелементи, жирні кислоти, токофероли і алкалоїди;
• Масло чорного кмину - це одне з кращих джерел «полінеактанних» жирних кислот, також відомих як «життєво важливі жирні кислоти»;
• Містить полівітаміни групи А, В, Р і ефірне кминне масло з багатющим складом мікро- і макро- елементів
А також у складі:
• Завдяки наявності тімохінона (речовина, що має виражену жовчогінну дію), прийом масла чорного кмину сприяє зниженню рівня глюкози в крові;
• Компонент нігеллон є активним проти бронхіальних спазмів;
• Більше 100 діючих речовин і близько 50 каталізаторів природного біосинтезу клітин

Ботанічна назва:
Nigella sativa L.
Синоніми:
Калінджі, Римський коріандр або Чорнушка посівна
сімейство:
Жовтецеві (Ranunculaceae)

Виробництво:
Для виробництва справжнього масла чорного кмину використовується єгипетська сировина. У серпні збирають плоди рослини - великі подовжені коробочки, в яких міститься безліч насіння. Масло отримують методом холодного пресування цих самих насіння з подальшою фільтрацією.

Фізико-хімічні характеристики:
Показник заломлення: при 20оС 1,473;
Кислотне число: не більше 20 мг КОН;
Перекисне число: 60,0 макс .;
Питома вага: при 20оС 0,921
Хімічний склад:
(Основні компоненти)
- Сапонін;
- Протеїн;
- ефірне масло;
- Дубильні речовини;
- Карвон (надає маслу характерний запах);
- Гіркоти;
- Тіамін;
- Рибофлавін;
- Піридоксин;
- Ніацин;
- Фолацін;
- Кальцій;
- Залізо;
- Мідь;
- Цинк;
- Фосфор;
- Моносахариди:
- Глюкоза;
- Рамноза;
- Ксилоза;
- арабиноза

Зміст жирних кислот може змінюватися в залежності від врожаю:
Лінолева кислота (Omega 6) - 56-58,6%
Олеїнова кислота (Omega 9) - 22-23,7%
Пальмітинова кислота - 11,7-13,7%
Стеаринова кислота - 2,6-3,4%
Міристинова кислота - 0,5%
Ліноленова кислота (Omega 3) - 0,2%
Пальмітолеїнова кислота - 0,1%
Арахінова кислота - 1,3%
застосування:
Для внутрішнього застосування - 1 ч. Ложку масла потрібно попередньо змішати з 1 ст. ложкою меду і випити отриману суміш з гарячим чаєм або молоком за 20 хвилин до їжі;
Дозування для внутрішнього застосування (коригуються індивідуально):
- Від року до 3 років 1/2 ч.л. в день;
- Від 3 років до 6 років по 1 ч.л. в день;
- Від 6 років до 12 років по 2 ч.л. в день;
- Від 12 років і більше по 3 ч.л. в день;
Для масажу (обличчя, тіло, руки, ноги) - кілька крапель олії чорного кмину (в залежності від площі масажу) розтерти між долонь і втирати в шкіру масажними рухами. Проведення масажу рекомендується в закритому теплому приміщенні, після водних процедур (лазні, сауни, басейну, душа);
Маски, компреси, аплікації - на ділянки проблемної шкіри накладати лляні або марлеві серветки, просочені маслом чорного кмину або сумішшю масел;
Для ванни - додати 1 столову ложку кминного масла в ванну з водою, попередньо розчинивши в емульгаторі (вершки, сіль, мед). Приймати ванну протягом 20 хвилин. Після промокнути шкіру рушником.
Протипоказання:
• Індивідуальна непереносимість масла чорного кмину;
• При внутрішньому застосуванні не слід перевищувати індивідуальну добову дозу;
• При вагітності та годуванні груддю не приймати кминне масло всередину, а використовувати тільки зовнішньо;
• НЕ застосовувати при наявності трансплантованих органів тіла (печінка, нирки, серце та ін.) Через можливе зречення чужорідних органів внаслідок активізації всіх функцій організму;
• Інших протипоказань для застосування масла чорного кмину не виявлено.

© 2014-2017, India Shop