Kesar / Шафран 1 г В повний розмір

Kesar / Шафран 1 г

Шафран називають "царем прянощів". Це сушені рильця крокусу шафранового, Crokus sativus, що вирощується в Кашмірі, на Кавказі, в Іспанії, Португалії та Китаї. У кожній квітці крокусу тільки три шафранові жилки, тому для отримання 1 кг шафрану потрібно близько 300 000 кольорів, причому жилки вибираються вручну.

Детальніше

150,00 грн.

Шафран коштує дуже дорого, але навіть найменша його кількість в їжі досить відчутна. Будьте обережні: не зплутайте його з дешевим замінником шафрану. Вони дуже схожі за своїм виглядом і мають однаковий колір, проте замінник шафрану повністю позбавлений характерного для справжнього шафрану аромату. Шафран кращої якості — темно-червоний або червоно-коричневий і м'який на дотик. При старінні шафран блідне, висихає, стає крихким і в значній мірі втрачає свій аромат. Аромат шафрану тонкий і приємний. Він надає глибокий оранжево-жовтий колір стравам. Його застосовують для фарбування і ароматизації солодощів, страв з рису і напоїв.

Щоб отримати сильний аромат і яскраво-оранжевий колір, трохи підсмажте жилки шафрану на сухій сковороді на повільному вогні, потім розітріть в порошок і розмішайте в столовій ложці теплого молока. Потім влийте молоко в блюдо, яке треба ароматизувати. Іноді шафран продається у вигляді порошку, запах якого в два рази сильніше, ніж у шафранових жилок.

Шафран має тонізуючі властивості і корисний всім без винятку. Він робить шкіру чистою, зміцнює серце і допомагає при мігрені і виразці шлунка. Доданий в гаряче молоко, шафран полегшує його засвоєння.

© 2014-2017, India Shop